Doing the wrong things?

Stop op

Hvis du stopper og tænker på de daglige rutiner, udfører mange af os i disse dage, det  der virker som om vi laver mange ting forkert. Faktisk synes det på mange måder, at vi gør præcis det modsatte af, hvad vi skal gøre for vores mentale sundhed. Hvis vi gjorde alt rigtigt, ville depression ikke have overhalet hver anden kronisk sygdom som nummer ét årsag til handicap over hele kloden.

Og ud over depression beskæftiger millioner af mennesker sig med afhængighed, angst, teknologisk overanvendelse og en generel følelse af at afbryde forbindelsen. På mange måder er disse ting det naturlige udfald af det moderne liv og at komme væk fra de ting, vi udviklede os til at gøre, som at være virkelig sociale, have en “landsby”, bruge tid i naturen og endda at være åndelig. Alt dette er blevet tydeligere og tydeligere i årenes løb, da resultater fra undersøgelser om langsigtet lykke og lykke over hele kloden er kommet ind.

Her er et par vaner, der er stærkt forbundet med velvære, og som vi er gået væk fra i årenes løb. Og et par forslag til at komme tilbage til dem.

Sidder i jobbet (uden at stirre på en skærm)

En ting vi har tabt i disse dage er evnen til at sidde med vores egne tanker uden forstyrrelser. Fordi vi alle bærer smartphones, har vi øjeblikkelig underholdning, og de fleste vælger det over det enkle, vi plejede at tage en tur i en elevator, sidde i parken, gå med hunden og så videre.

At have rigtige, offline relationer

Så slemt, som vi er blevet til at sidde for os selv, mister vi også de kritiske sociale forbindelser, vi har brug for. Vi er dybe sociale skabninger og udviklet sig til at leve i grupper – lever vi således isolerede liv, som vi gør i dag, er imod vores medfødte behov. Men det sker overalt. Danskere, der siger, at de ikke har en fortrolige er tredoblet i løbet af de sidste par årtier. Lande som USA og England rapporterer rekordniveauer af social isolation og ensomhed, især efterhånden som befolkningen bliver gammel, hvilket får nogle til at samle betegnelsen “ensomhedsepidemi”. Det Forenede Kongerige (England) har netop udpeget en minister for ensomhed for at bekæmpe, hvad Theresa May kalder den “triste virkelighed af det moderne liv. ”

Manglende sociale forbindelser er velkendt for at være en vej imod en depression. På flipsiden er stærke sociale forbindelser ikke kun knyttet til lykke, men også til langsigtet sundhed. Faktisk fandt Harvards berømte 80-årige levetidsstudie, at social forbindelser måske er den nøglevariabel, der er knyttet til større sundhed, lykke og et længere liv.

Indstil ugentlig hangout dato med en ven, uanset om du har lyst til det eller ej. Tal med nogen på den rigtige måde. Undergrundsforskningen har vist at samtale med en fremmed øger lykken. Som Gretchen Rubin har sagt, “være lidt uhensigtsmæssig” – gør det til en øvelse at stille folk spørgsmål, der går under overfladen og / eller afsløre noget lidt pinligt over dig selv. Ring til folk i stedet for tekst eller e-mail. Og frem dine børns forhold på alle mulige måder.

[penci_blockquote align=”left” author=””]Do not mind anything that anyone tells you about anyone else[/penci_blockquote]

 

www.granndts.com